search

29/11/2021

16.00 – 18.00 h JST 8.00 – 10.00 h CET

Onsite event @Palace Hotel, Toyko, 1 Chome-1-1 Marunouchi, Chiyoda City, Tokyo 100-0005

English to Japanese with simultaneous interpretation

Background

Japan and Luxembourg have much in common. They both pursue economic diversification strategies based on innovation and forward looking goals.

Join our free seminar to explore the opportunities for growth and cooperation between companies in Japan and Luxembourg followed by a networking session. Please check out the agenda below. Contact us now to attend in person as places are limited. Email: tiotokyo@mae.etat.lu

Luxembourg – your ideal European business location

Luxembourg has been putting in place its forward looking data innovation strategy for several years already, investing in becoming Europe’s most sustainable and trusted data economy.

Luxembourg’s digital infrastructure, already outstanding in terms of connectivity, cybersecurity expertise and secure data storage capacities, is being further boosted, by the business-oriented high performance computer (HPC) MeluXina launched in spring 2021, one of several other public and private initiatives to help businesses innovate and grow nationally and internationally.

Combined with a pro-business environment and policies, a solid and stable economy, an international talent pool, and classed as the most international country in Europe, Luxembourg should definitely be on your map of countries to explore as you look to expand your business across Europe.  Learn more.

Agenda:

  • 16.00 – 16.05 h – Introduction   Yuriko Matsuno, Executive Director, LTIO Tokyo
  • 16.05 – 16.10 h – Opening Speech   HE Mr. Pierre Ferring, Ambassador of Luxembourg to Japan
  • 16.10 – 16.15 – Video Luxembourg, your ideal business location
  • 16.15 – 17.55・Presentations and testimonials

16.15 – 16.35 (20 mins) “Why and how to set up a company in Luxembourg”

・Ms. Jenny Hällen Hedberg, Head of International Business Development, Luxinnovation (via MS Teams)

Q&A   Moderator: Yuriko Matsuno

16.35 – 16.55 (20 mins) “Digitalisation in Luxembourg – how investors can profit from it”

・Arnaud Lambert, Director of Luxembourg Digital Innovation Hub (via MS Teams)

・Q&A  Moderator: Yuriko Matsuno

16.55 – 17.15 (20 mins) “HPC; Collaboration possibilities in Luxembourg”

・Professor Pascal Bouvry, University of Luxembourg (via MS Teams) (https://wwwen.uni.lu/research/fstm/dcs/members/pascal_bouvry)

・Q&A   Moderator: Yuriko Matsuno

Coffee Break (10 mins)

17.25 – 17.35 (10 mins) Testimonial

・ Takahiro Nakamura, Director and COO, iSpace Japan

・Q&A   Moderator: Yuriko Matsuno

17.35 – 17.45 (10 mins) Testimonial

・John Lusk, SVP and GM of Spire (via MS Teams)

・Q&A   Moderator: Yuriko Matsuno

17.45 – 17.55 (10 mins) Testimonial

・Norihiro Wakamoto, Manager at Carlex (via MS Teams)

・Q&A   Moderator: Yuriko Matsuno

  • 17.55 – 18.00 – Closing & invitation to networking Yuriko MATSUNO
  • 18.00 – 19.00 h – Networking in the connecting room (in compliance with Covid regulations)

Participation:

Please contact the Luxembourg Trade & Invest Office in Tokyo if you are interested in participating.

Email: tiotokyo@mae.etat.lu

 

Fermer